Hvorfor vælge Ballademagerne

En privat pasningsordning er i min verden den blideste opstart man kan give sit barn uden for hjemmet.

Pasning i hyggelige private rammer. Max 3-4 legekammerater samt kun én fast voksen at forholde sig til. Ingen gæstebørn. Mindre sygdom og smitte. Meget mindre støj end i en vuggestue og legestue. Jeres barn skal ikke ud og forholde sig til flere forskellige pasningsordninger.


Som privat børnepasser  har jeg en større frihed og fleksibilitet i forhold til at præge dagligdagen og lægge vægt på, hvad jeg og I som forældre synes er vigtigt i JERES barns hverdag.


Sammen med Jer som forældre vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at skabe de rette rammer der skal til, for at Jeres barn kan udvikle sig i det rette element og i det rette tempo. Jeg lægger stor vægt på fordybelse, kreativitet, sanser, sprog, krop og bevægelse, læring og udvikling samt udeliv.

Først og fremmest vægter jeg en hverdag med faste rammer og rutiner, der kan give børnene forudsigelighed og dermed tryghed.

Det er også vigtigt at børnene føler sig set, hørt, forstået og taget alvorligt og derfor tager jeg mig god tid til at lytte og være nærværende ved det enkelte barn. Jeg mener, at børn skal have lov til at være børn.

At de igennem leg og læring lærer sociale færdigheder såsom:


  • Respekt for sig selv og andre
  • Empati
  • Omsorg for andre
  • Tillid til sig selv og andre
  • At vi ikke alle er ens men forskellige og skal respekteres for det


En pasningsordning i hyggelige hjemlige omgivelser. Jeg går meget op i, at børnene ikke føler, at de er i institution, men derimod oplever en hyggelig pasning, med masser af nærhed omsorg, kærlighed, knus og kram, som om de blev passet hos familie.

For at styrke børnenes sproglige færdigheder synger og læser vi ofte. Vi sætter ord på hvad vi ser og møder på vores gåture.

Vi øver os i at blive selvhjulpne mht. håndvask, tage sko på samt hverdagens små gøremål såsom eks. borddækning. Vi øver os i at kunne drikke og spise selv.

Vi danser, tumler på madrasser, hører musik, går på bare fødder, laver fagter til sange, kører på motorcykler udendørs på både fliser og græs. Vi hopper fra forskellige ting og lander blødt. Vi spiller med bold både ude og inde.

Vi spiser sund og varieret kost. Det kan være kold eller varm mad, brød, frugt/grønt, ost, masser af forskelligt pålæg. Vi drikker vand og mælk.

Hvis et af børnene har fødselsdag eller måske op til en ferie, kan vi godt finde på at hygge med nybagt franskbrød, boller eller andet lækkert.

Med måde er alt godt.

Vores dage bliver også brugt på gåture ned og kigge svaner, besøg på forskellige legepladser, kigge på de store lastbiler med sukkerroer eller måske en tur i Zoo. Vi har også en godkendt ladcykel som vi kører ture på. Det elsker børnene og er altid et sikkert hit! Vi bruger selvfølgelig sikkerhedsgodkendte hjelme og seler i cyklen.


Vi fejrer alle årets højtider. Dvs. kæmpe stort juletræ til jul, julegudstjeneste for de små i kirken (evt med forældre/bedsteforældre). Vi slår katten af tønden til fastelavn. Vi får chokoladepåskeharer til påske og vi fejrer når dit barn har fødselsdag med flag, sang og fødselsdagsgave.


To gange om året får vi besøg af en af de søde piger fra Tandplejen. De er super gode til at "lege" sig til at kigge i børnenes munde - så de stille og roligt bliver gjort bekendt med tandplejen. Dette kun ifølge skriftligt samtykke fra forældre og selvfølgelig ganske frivilligt om man vil benytte sig af dette tilbud.


Søvnpolitik: Søvn er en vigtig del af et barns trivsel og udvikling. Barnets indtryk bliver lagret i søvnen og barnet udvikler sig og restituerer sig. Derfor vækker jeg som hovedregel ikke et sovende barn. Alle børn sover/hviler sig som et minimum 2 timer fra kl. ca. 12 af, nogle længere tid. Har i problemer med Jeres barns søvn, så lad os tage en snak om det.


Jeg har tavshedspligt. De ting vi taler sammen om og ting der vedrører Jeres barn, får ingen uvedkommende at vide.

Desuden bliver kontrakter opbevaret aflåst.


Privat pasningsordning vil sige at jeg er selvstændig. Dog er jeg og mit hjem godkendt af kommunen på samme vilkår som den kommunale dagpleje. Der føres også kommunalt tilsyn i min private pasningsordning. Jeg bestemmer selv mine åbningstider, ferieplanlægning og hvad vores hverdag skal byde på af spændende ting.Billeder fra stue, køkken, gæstetoilet. Vi har MEGET mere legetøj end vist på billederne herunder.

Billeder fra udendørs legeområde i den ene ende af haven. Alt er selvfølgelig indhegnet så ingen ballademagere kan stikke af :)


  • Sandkasse med skovler, spande, sandlegetøj, biler osv
  • Legehus som er det største hit for børnene
  • Lille legekomfur i træ, rutsjebane, lille vippe, små løbe motorcykler
  • Havebruser som må bruges på de HELT varme dage til lidt vandpjask, selvfølgelig under konstant opsyn af mig (børnene kan ikke selv tænde for den)
  • Derudover er der overdækket terasse, hvis vi pludselig skal i ly for regnen og hvor barnevognene kan stå tørt